Månades företagare och förening

Månadens företag; Wedbergs i Viskafors

1. Vi är två eldsjälar som brinner för vår fina butik. Vi har jobbat i hop i många år.

2. Wedbergs startade som en ren blomsteraffär för säkert 70 år sedan. Vårt fokus är fortfarande blommor såklart.vi har utökat sortimentet med kläder,smycken, doftljus, presenter mm.

3. Viskafors har en gemytlig gemenskap. Vi känner oss nära kunderna och upplever att butiken har blivit en fin träffpunkt .

Månadens förening; Viskafors Räddningstjänst

1. Viskafors är en av stationerna inom Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund, SÄRF. Stationen bemannas av räddningstjänstpersonal i beredskap, RiB, även kallat deltidsbrandmän. Vi är 15 personer och har brandmannayrket vid sidan av vårt ordinarie arbete. När larmet går har vi 7 minuter på oss innan brandbilen ska rulla mot larmadressen. Det kan handla om många olika typer av insatser, bland annat att släcka bränder och ingripa vid trafikolyckor.

2. SÄRF är ett kommunalförbund och organiserar och driver räddningstjänst i sex kommuner: Bollebygd, Borås, Mark, Svenljunga, Tranemo och Ulricehamn. Vi har 24 brandstationer strategisk belägna i våra medlemskommuner. Dygnet runt, 365 dagar om året, finns vi för invånarnas säkerhet och upprätthåller beredskap för att hantera olika typer av olyckor. Vi är omkring 500 anställda. Att vi på räddningstjänsten finns på plats för att hjälpa vid en olycka känner de allra flesta till. För oss är arbetet med att förebygga bränder och andra olycksfall minst lika viktigt. Att följa upp och ta lärdom av inträffade händelser och också det en stor del i vårt arbete. Följ oss gärna på sociala medier för att få en inblick i vår verksamhet och vardagliga påminnelser och tips om hur du undviker olyckor men också hanterar dem om du skulle vara med om en oönskad händelse – www.facebook.se/raddningsarf, www.instagram.se/raddningsarf

3. Det är ett lugnt och tryggt samhälle med väldigt vackra naturområden för rekreation. Det är också engagerade människor som ställer upp för varandra – inte minst på vår station! Vi är ett härligt gäng som ställer upp för att det ska finnas en lokal räddningstjänst för de som bor och vistas här. Är du intresserad och vill veta mer hur det fungerar att vara brandman i beredskap? Läs mer på www.serf.se eller kom förbi stationen på helger kl. 09:00 så berättar vi mer.