Månadens företagare och förening

Fr.o.m den här månaden kommer vi börja med månadens företag/förening med 3 snabba frågor: 
1. Vilka är ni?
2. Vad har ni för verksamhet?
3. Vad är det bästa med Viskaforsbygden?

Månadens företag: Laddkoncept

1. Laddkoncept
2. Vi jobbar med laddning till El och hybridbilar. Både bostadsrättsföreningar, företag och privatpersoner är våra kunder.
3. Vi bor en en byggd med spännande industrihistoria och fina miljöer med bostadsområden kombinerade med skog och grönområden.
Kontaktinformation: Christian Bergstrand. Mobil: 0767-602404 Mail: Christian@laddkoncept.se

Månadens förening: Kinnarumma Hembygdsförening 

1. Vilka är ni?
VI har som alla andra ideella föreningar en styrelse: hos oss nästan jämnt fördelad på män och kvinnor. Ett arbetsutskott finns förstås, men också ett ”arbetande utskott”, en underhållsgrupp som klipper gräsmattan och håller koll på nycklarna till hus och bodar. Vår medelålder är ganska hög, säkert inte ovanligt i kulturföreningskretsar, men vi kämpar på. Man kan också säga att VI är våra medlemmar, dvs ungefär 170 personer, de flesta från trakten häromkring, alltså med postnummer 515 + . Vi har god stöttning av medlemmarna; några utgör till exempel en extern underhållsgrupp som hjälper till med kaffekokning och kakbak då vi anordnar program. Andra kommer med blommor och klär majstången. Några skänker saker till våra samlingar med gamla föremål.

2. Vad har ni för verksamhet?
Vi anordnar alltså program av olika slag i hembygdsgården i Flenstorp. Fyra är ”traditionella” och återkommande: Midsommarfirandet, Julmarknaden,
Hembygdsgårdarnas dag − första söndagen i augusti − och Friluftsgudstjänsten i samverkan med församlingen. En programpunkt ”håller på att bli en tradition”, den uppskattade Kyrkogårdsvandringen. I samband med de olika arrangemangen öppnar vi dörrarna till samlingen av våra ungefär 1 500 museiföremål. – Föreningen har också ett flertal boulebanor i vid hembygdsgården.

3. Vad är det bästa med Viskaforsbygden?
Skolor, låg-mellan och högstadieskola, vårdcentral, apotek, de flesta samhällsnyttiga servicefunktioner. Nybyggda fina lägenheter. Goda kommunikationer med buss och tåg. Fina cykelbanor.
Vår textila industrihistoria med Rydboholms AB. Storsjöområdet med fiske

Kontaktinformation: Ordförande: Roy Almgren. Mobil: 0709-529079