Månadens förening

VBytes


1) Vi är en förening som riktar sig främst mot barn och ungdomar, men vi har samtidigt ingen åldersgräns, utan alla är välkomna. Vi vill fungera som en mötesplats för alla som har ett intresse för datorspel, brädspel, rollspel, eller som gillar teknik, elektronik eller som gillar att skapa, pyssla eller bygga saker.

2) Vi har idag tre distinkta verksamheter där vi anordnar återkommande aktiviteter, kurser och evenemang. För det första har vi en verksamhet som fokuserar på datorspel. Vi arrangerar återkommande LAN-partys och eSport-evenemang. För det andra har vi en verksamhet som fokuserar på teknik och elektronik. Här arrangerar vi kurser i robotik (makerskurs), digital kommunikation (ljud och bild), 3d-skrivare och lödning. För det tredje har vi en verksamhet som fokuserar på fysiska spel: exempelvis brädspel, kortspel, rollspel och liknande. Här arrangerar vi bland annat återkommande spelkvällar och rollspelstillfällen. Vi har även ett spelbibliotek där medlemmar kan låna hem brädspel, rollspel eller böcker.

3. Det bästa med Viskaforsbygden är att det är lagom stort. Det innebär att man får möjlighet att träffas och lära känna varandra. Närheten underlättar arbetet med att bygga upp samarbete mellan föreningar, föräldrar, skola och fritid.