Borås 400 år!

Borås stad fyller 2021 400 år. Detta skall firas med Viskaforsdagar!
En del av detta firande är att en av ”torsdagkvällarna på Stora torget i Borås” med kända artister kommer att flyttas ut till Viskafors. Övriga serviceorter kommer också få en egen artistkväll.
Preliminärt är det bestämt att torsdagen den 12 augusti kommer det bli en artistkväll i Viskafors. Vår tanke är att den stora scenen ska stå på Sven Eriksonsvallens konstgräsplan. Scenen kommer sedan att stå kvar under fredag, lördag och söndag. Våra tankar är att ta vara på detta tillfälle och fylla såväl torsdagen men även övriga dagar med aktiviteter. Då menar vi inte bara i Viskafors utan även i övriga delar av Viskaforsbygden. Det ska bli fokus på Viskaforsbygden.
Men om detta skall lyckas kräver det att föreningar, företag liksom intresserade invånare ställer upp och genomför arrangemang. I ortsrådet har vi talat om möjligheterna att använda scenen till talangjakt, körsång, brottningsuppvisning, danskväll och kompletterande aktiviter som försäljning av hamburgare och korv  m.m. Vi har talat om en marknadsdag där föreningar och företag kan visa upp sig. Kanske inte bara i Viskafors utan att det finns aktiviteter även i Kinnarumma, Svaneholm, Seglora och Rydboholm. Alla idéer är välkomna! Men tänk på att om era idéer skall genomföras måste ni ta ansvar för detta och ni måste också bidra med stöd till hela organisationen. Ortsrådets styrelse kan ta ansvar för samordningen av aktiviteter och övergripande organisation. Men föreningar, företag och intresserade invånare måste vara beredda att ta ansvar för aktiviteterna.
Ortsrådets styrelse har ett möte inbokat den 9 december. Vi hoppas därför att ni har möjlighet att senast den 4 december skicka ett mail till janake.brorsson@gmail.com. Vi vill veta om ni är intresserade att delta! Vi vill veta om ni har några idéer om aktiviteter. Vi samlar nu på oss intresse och idéer! Därmed får vi information om möjligheterna att sätta fokus på Borås 400 år.
 
Slutligen har vi frågan om en muralmålning. Den som har läst på www.viskafors.net har kunnat konstatera att barnen på Dalen har gjort en muralmålning på sin skola. Som många säkert vet så finns det en hel del målningar inne i Borås. Nu har vi ett löfte att få en muralmålning i Viskaforsbygden. Förutsättningarna är att vi tar fram förslag till en vägg att måla på. Därefter kommer en ”streetartartist” ut och målar på väggen. Vi får bara vara med och bestämma om väggen. Hur motivet på väggen ska se ut? Ja, det är en fråga för konstnären att bestämma.
Ge förslag på möjliga väggar i Viskaforsbygden! 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *